top of page
the_4143nr2liten2222.jpg

Tacksamhet är ett uttjatat ord, fast det måste nog användas här. 
Att arbeta med oljemåleri är för mig tacksamhet. 
Tacksamhet att få möjlighet att upptäcka och utvecklas genom måleriet. 

Min förhoppning är att jag genom mina målningar kan  beskriva  olika typer av känslor och upplevelser. Min önskan är att betraktaren själv ska vara delaktig och göra bilden till sin egen, utifrån sina upplevelser.

Jag kan berätta att jag är 45 år, att jag har gått på konstskola i skåne och Göteborg. Att jag mötte min fru på konstskola här i Göteborg. Att vi har varit tillsammans i 22 år och att vi har två fantstiska barn. Eller att min far också är bildskapare och vi var den enda familjen som hade en Ateljé i trädgården när jag växte upp i den lilla byn  Rottne , Småland. 

Motiven hämtar Jag ofta från uppväxten i Rottne, Småland eller från sommarstugan i Bohuslän. Där tillåter jag att sjöar, stenbroar, byggnader och människor kommer till liv.  Jag målar uteslutande enligt metoden ”alla prima” eller ”vått i vått”, en metod inom vilken färgen aldrig torkar under arbetsprocessen, att målningen görs i ett, helt utan avbrott. Färgerna tillåts blandas med varandra, målningen blir unik, en aning abstrakt men framförallt, till för betraktaren att göra till sin egen. 


Stipendium i Måleri:
Nya Dòmens Konstskola
Otto och Charlotte Mannheimers fond

 

Utbildning
Nya Dòmens konstskola Göteborg

Österlenskolan för konst och design Simrishamn


Några exempel på Utställningar:

Liljevalchs Konsthall, Stockholm
Galleri Lord och Lydia, Göteborg
The Gallery, Gothia Towers.
Galleri Kaustik, Göteborg
Norrtälje konsthall
Simrishamns konsthall

Hör av dig om du vill att jag ska skicka fler bilder på målningarna. 
pihlans@hotmail.com

 

Alla mina målningar är målade med Oljefärg av Artistkvalite'. Vilket innebär att det är riktigt ljusäkta pigment. Jag målar på äkta linneduk och ingen bomull eller syntet. Denna kombination är enligt min mening oslagbar eftersom den är historiskt beprövad i flera sekel. Alla mina målningar kommer även uppspända på en kilram med en tydlig signatur på baksidan och upphängningsanordning som gör att den är redo att hänga på väggen. 

Vänligen /David​

Kontakt

David Kihlberg Artist, Konstnär, Painter

Olbersgatan 6b, 41655 Göteborg Sweden

Email: pihlans@hotmail.com 

Tel: +46733444675

bottom of page